Dziś też się tak złożyło, że udało mi się ponownie zjeść w hinduskiej knajpce, ale innej niż ostatnio.
Co ciekawe, dostałem DOKŁADNIE TO SAMO danie co wczoraj :)
Ryż był lepszy, mięso ciut gorsze, trochę inne sosy i dodatki ………..ale do licha !!! o co chodzi ???
Knajpy oddalone od siebie o prawie 100 km, a z przebogatej kuchni indyjskiej wybrały to samo ?
Zapytałem mojego pracownika w czym rzecz.
I się wyjaśniło - podczas pory obiadowej (czyli pomiędzy 12:00 a 16:00) podaje się jedno danie ,żeby było szybciej" :)
Tak więc, albo jecie to co przewidział szef kuchni, albo musicie poczekać na „drugie rozdanie” i wtedy możecie przebierać ile dusza zapragnie.
Na drugim blogu dodałem kolejny przepis od Dinesh'a - tym razem na wspaniały ostry sos do kurczaka
Link do przepisu na Red Coconut Chutney
Co ciekawe, dostałem DOKŁADNIE TO SAMO danie co wczoraj :)
Ryż był lepszy, mięso ciut gorsze, trochę inne sosy i dodatki ………..ale do licha !!! o co chodzi ???
Knajpy oddalone od siebie o prawie 100 km, a z przebogatej kuchni indyjskiej wybrały to samo ?
Zapytałem mojego pracownika w czym rzecz.
I się wyjaśniło - podczas pory obiadowej (czyli pomiędzy 12:00 a 16:00) podaje się jedno danie ,żeby było szybciej" :)
Tak więc, albo jecie to co przewidział szef kuchni, albo musicie poczekać na „drugie rozdanie” i wtedy możecie przebierać ile dusza zapragnie.
Na drugim blogu dodałem kolejny przepis od Dinesh'a - tym razem na wspaniały ostry sos do kurczaka
Link do przepisu na Red Coconut Chutney
Red Coconut Chutney - zdjęcie pochodzi ze strony DesiFoodBuzz |
Bardzo podobny sos robie sama, zamiast kurczaka czasem daje krewetki, uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńJa jestem ciekaw, do czego jeszcze go użyć ? Może być niezły do serów :)
Usuńjestem zawiedziona, link do przepisu nie działa :/
OdpowiedzUsuńpozdrawiam poza tym, pierwszy raz weszłam, będę częściej :)